Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Launcher

jukija12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam problem z launcher gameforge, gdy instaluje aiona wszystko idzie piękni, ale gdy instalacja się zakończy klikam ''graj teraz'' i pojawia się przez jakieś 2-3 sekundy ''szukanie patchów'', a potem na nowo ''graj teraz'' Odinstalowywałam i ponownie zainstalowywałam launcher, ale nic się nie zmieniło.

Opublikowano

No bo tak jest zawsze :D

Naciskasz na duży button "Graj teraz" następnie pobierają ci się najnowsze patche i masz aktualizacje w takim drugim, mniejszym oknie. Następnie znowu naciskasz, tym razem na mały button "graj teraz" i czekasz az gra się załaduje (czasami to trwa około 5 min).

Opublikowano

No bo tak jest zawsze :D

Naciskasz na duży button "Graj teraz" następnie pobierają ci się najnowsze patche i masz aktualizacje w takim drugim, mniejszym oknie. Następnie znowu naciskasz, tym razem na mały button "graj teraz" i czekasz az gra się załaduje (czasami to trwa około 5 min).

źle się zrozumieliśmy. Po naciśnięciu graj teraz nic się nie dzieje, nie otwiera się żadne nowe okno nic się nie dzieje.

Opublikowano

Jaki masz antywirus? Zobacz czy firewall nie blokuje Ci aplikacji. Dodaj ją do zaufanych.

Mam avasta. Jak mam zobaczyć czy firewall nie blokuje mi aplikacji ?

Opublikowano

Mam avasta. Jak mam zobaczyć czy firewall nie blokuje mi aplikacji ?

Dawno nie miałam tego antywirusa. Nie pamiętam już. Spróbuj otworzyć jego opcje (PPM na ikonkę). Może tam masz te ustawienia.

Ewentualnie wyłącz na chwile avasta i zobacz, czy gra Ci się uruchomi.

Opublikowano

Na pewno wyłączony został avast? Jeszcze na wszelki wypadek usuń folder bin32 i bin64 oraz l10n i spatchuj ponownie grę.
Powiedz jeszcze, jaka masz kartę graficzną.

Edit: Jestem prawie na 100% pewna, że blokuje Ci go po prostu avast. Skoro się spatchowała gra, czyli wszystko powinno byc ok. Problem polega w aion.bin, który jest blokowany.

Zobacz, czy w w folderze bin32 i 64 masz pliki "aion.bin".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...